Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Pa
Paul Hovius - 25-12-2017 16:26:16
Geldzaken & Recht

Verklaring van erfrecht

In november is mijn vader overleden als weduwnaar van mijn moeder. ik ben enig kind en dus ook de enige erfgenaam. de erfenis bestaat uit twee bankrekeningen. geen onroerende goederen en de inboedel waarvan we hopen dat er nog iemand in is geinteresseerd. de ing vroeg om een verklaring van erfrecht op te stellen door een notaris. ik heb inmiddels alle benodigde documenten akte van overlijden, uittreksel ctr, dat er geen testament is en kopie familieboek. het enige dat ontbreekt is een erfgenamen onderzoek. volgens de gemeente kan ik als privé persoon geen erfgenamenonderzoek aanvragen, maar zou dit door een notaris moeten worden aangevraagd. de kosten van een notaris zijn marktprijzen en tamelijk hoog voor alleen een erfgenamen onderzoek aanvragen en dan de verklaring opstellen. de legeskosten worden nog doorberekend.

de verklaring van erfrecht is alleen nodig om de bank te vrijwaren van eventuele andere erfgenamen. ik wil de ing voorstellen dat ik een verklaring onderteken, waarin ik de ing vrijwaar van eventuele andere erfgenamen. mogelijk is ook het saldo op de bankrekeningen van invloed. heeft iemand ervaring en kan mij adviseren.