Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

xx
xxgxx - 21-01-2018 15:26:07
Auto & Vervoer

Occasion auto's 3 maanden bovag garantie?

Waarom als ik op internet een occasion auto zoek zie ik steeds weer een bovag garantie op de occasion auots zitten van 3 maanden ook wanneer ik de site's bezoek van deze bovag garages en of dealers.

want als ik bij bovag zelf ga kijken lees ik het volgende:
garantie bij het kopen van een tweedehands auto
als u een gebruikte auto koopt bij een bovag-autobedrijf, heeft u recht op minimaal zes maanden garantie. daar zijn wel voorwaarden aan verbonden:
ofwel de tweedehands gekochte auto heeft minimaal € 4.500,- gekost.
ofwel de aankoopwaarde van de tweedehands auto is minder dan € 4.500,- maar is hoger dan 35% van de oorspronkelijke cataloguswaarde van de auto.

u heeft geen recht op garantie als u bij de aankoop schriftelijk heeft afgezien van garantie.
bovag garantie houdt in dat uw occasion tot 6 maanden na aankoop kosteloos wordt hersteld als er zich gebreken voordoen die op het moment van de koop niet zichtbaar waren. de garantie dekt zowel de kosten van de onderdelen als de man-uren. dat geldt alleen voor gebreken die al bestonden op het moment dat u de auto kocht, plus gebreken die tijdens de garantieperiode door normaal gebruik zijn ontstaan. er is sprake van een gebrek als de norm die de fabrikant of de wetgever stelt, wordt overschreden.

dus heb ik nu 3 bedrijven aangeschreven via de internetsite en krijg ik steeds hetzelfde antwoord dat er op een occasion auto onder de 4500 euro geen bovag garantie gegeven kan worden.

hoe zit dit nu?
heeft iemand een idee?
snap ik het niet?
begrijpen zij het gewoon niet?
of worden we gewoon in de maling genomen door de bovag garages en dealers?