Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hansje klein
hansje klein - 10-02-2018 10:40:12
Huishouden & Energie

De Consumentenbond als 'ondernemer'?

Vooraf, de consumentenbond doet goede dingen voor àlle consumenten, maar is nu de weg helemaal kwijt als 'ondernemer'!

sinds vorige week biedt de consumentenbond weer een nieuw 'product' aan, namelijk een collectief voor vervanging van uw verwarmingsketel. al langer is de bond op zoek naar extra inkomen om hun zinvolle werk nog te kunnen blijven doen. zo brachten ze onlangs 'een huisbaasje' op de markt die het energieverbruik in de woning zou kunnen controleren. m.i. te vroeg opgestart, want het regent vragen op hun community.
 
deze keer wordt de plank klaarblijkelijk helemaal misgeslagen, want een lid van de bond heeft uitgerekend, dat er tenminste € 500,- tot € 750,-méér gevraagd wordt dan bij een individuele offerte van een willekeurige (atag-)installateur. gemiddelde offertes werden klaarblijkelijk als basis genomen en daarbij ongeveer alles vernieuwd wat vaak ook al aanwezig is zoals de expansievaten en het totale rookkanaal, met het argument, dat dit om veiligheidsredenen gedaan wordt.

het is nu de vraag, of je uiteindelijk inderdaad goedkoper uit bent met dit complete all-in, maar gemiddelde aanbod. de vraagsteller op de community stelt tevens de vraag waarin het grote verschil ligt en eventueel naar toe gaat. onder het kopje 'onze inkomens' van de cb staat hierover helemaal niets, ook wat er met het 'huisbaasje' verdiend wordt niet en op navragen komt er geen antwoord.

het voorlopige antwoord van de ingehuurde innovatie-manager en vaste medewerker van de cb is verbazingwekkend:
"wij hebben geen inzicht in hoe de prijsopbouw tot stand is gekomen bij, dan wel in de expertise en klantvriendelijkheid van, verschillende installatiepartijen".

waarom nu deze topic?
aanbeveling om voorlopig niet zonder tégenofferte gebruikt te maken van het consumentenbond-collectief verwarmingsketels.