Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Br
Brakeboer - 14-02-2018 11:19:58
Auto & Vervoer

Kosten reparatie bij garage vallen veel duurder uit, mag dat zomaar?

Beste lezer,

ik heb mijn auto ter reparatie aangeboden bij de betreffende garage. deze gaf aan dat de versnellingsbak vervangen diende te worden, daarnaast moesten 2 banden vervangen worden. op de vraag hoeveel dit ongeveer ging kosten kwam het antwoordt: 1500-1600 euro inclusief btw.

na 2 weken heb ik contact gezocht met de vraag hoe de stand van zaken was. het was voor de garage lastig om een tweedehands versnellingsbak te vinden in dit type; nog even geduld, het zou goed komen. nog geen 2 dagen later kreeg ik een appje van de garage met daarin een voorstel voor tot overname van een andere tweedehands auto. ik heb te kennen gegeven dat ik hier geen interesse in heb en dat het voor mij financieel voordeliger is om de voorgestelde reparatie af te wachten. 

na wederom 2 weken was mijn auto klaar. bij het ophalen stond de garagehouder mij op te wachten om te vertellen dat de reparatie duurder uit was gevallen, omdat er nog een onderdeel vervangen diende te worden. de 2 banden die waren vervangen had ik van de garage gekregen, als geste omdat de rekening zoveel hoger uit was gevallen. de rekening 2500 euro inclusief btw. 

uiteraard heb ik direct te kennen gegeven dat ik hier zeer ontstemd over ben. waarom heeft de garage mij niet op de hoogte gebracht van het andere onderdeel dat vervangen diende te worden? voor dit bedrag had ik mijn auto niet meer laten maken waarschijnlijk. 

mag een garage dit zomaar doen? 
voor mijn gevoel niet, maar wat kun je er aan doen.
ik zit er over te denken om een brief naar de garage te sturen met een vriendelijke ondertoon waarbij ik alle feiten beschrijf en vraag naar de manier van communiceren. mogelijk dat dit iets oplevert, en anders heb ik in ieder geval de feiten zwart op wit. 

heeft u nog tips voor mij?

hartelijke groet, 
brakeboer