Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ma
MarjolijnR - 18-02-2018 16:14:19
Geldzaken & Recht

Mag een bedrijf een uurtarief in rekening brengen voor 15 minuten werk?

ik heb telefonisch contact gehad met een installatie bedrijf (na het versturen van foto's van de huidige situatie).


naar aanleiding van de foto's is mij verteld dat de werkzaamheden ongeveer een uur zouden duren. er is in dat telefoon gesprek een bedrag genoemd van 112 euro incl btw. dit is het uurtarief (51 euro excl. btw), voorrijkosten en materaalkosten.
aangezien het om een gasleiding gaat, en ik uiteraard geen gedoe wil met de verzekering achteraf ben ik hiermee telefonisch accoord gegaan.


eenmaal op de dag zelf kwam de man 1,5 uur later dan gepland.


de man is gelijk begonnen en na 5 minuten was de gasleiding al afgekoppeld. na wat zoek werk in zijn koffer bleek hij geen materiaal bij zich te hebben om de gasleiding af te sluiten. hij ging even naar de winkel en ruim 40 minuten later was hij weer terug en binnen 10 minuten was hij klaar. de werkzaamheden bij mij thuis hebben dus maar 15 minuten geduurd ipv een uur wat vooraf ingeschat was.


hij wist dat hij voor een gasleiding kwam dus dan ga ik ervan uit dat je van te voren verschillende materialen bij je hebt.

een week later kreeg ik een factuur van 112 euro toegestuurd. ik heb telefonisch contact opgenomen over het feit dat ik graag een specificatie wilde zien. duidelijk was dat ze een uur werkzaamheden in rekening hebben gebracht. de mevrouw aan de telefoon vertelde mij dat er altijd een uur tarief in rekening wordt gebracht ongeacht hoelang de werkzaamheden ook duren.


mijn vraag is dan ook mag dit? mag een bedrijf een uurtarief in rekening brengen voor maar 15 minuten werk?
en mag een installateur de inkooptijd (voor materialen) declareren bij de klant?