Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ot
Ottopuntnl - 04-03-2018 15:06:30
Geldzaken & Recht

Chronisch ziek en geen inkomen

Beste leden van kassa,
 
 
mijn vrouw is in 2003 ontslagen en heeft een half jaar lang ww gehad, daarna werd zij zwanger en besloot om voor ons kind te gaan zorgen dat lukte allemaal heel goed en kregen nog zelfs in 2006 nog een mooi en prachtig kind.
maar in 2013 (zij was toen 35)heeft mijn vrouw de diagnose ms gekregen en is ongeschikt om nog te kunnen werken, volgens de arbo arts is zij voor 80% afgekeurd waardoor zij met heeel veeel beperkingen 20% kan werken wat zij dus niet redt.
werkgevers zitten natuurlijk niet te wachten op iemand die een kwartier iets kan doen wat niet repeterend of vermoeiend is en daarna 2 uur moet rusten en daarna weer een kwartier enzovoorts....
 
nu zeggen ze dat zij nergens recht op heb op dat zij al ww heb gehad en dat zij daarna niet meer is gaan werken dat zij al haar recht op een uitkering niet meer heb.
 
maar nu is zij natuurlijk buiten haar zin chronische ziek geworden en daardoor kan zij dus niet meer kan werken terwijl zij dit wel wil om wat extra binnen te krijgen maar het lukt haar niet.
 
zou er misschien iets van een potje of toch een uitkering zijn die haar(en mij) financieel kan helpen.
 
stichting oom zegt dat er niets is.
nu verdien ik wel modaal maar vanwege alle extra kosten vanwege haar ziekte zou het toch wel lekker zijn als er iets was.
 
bedankt alvast voor het meedenken.
mvg ottopuntnl.