Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

He
Henkjan777 - 06-03-2018 13:00:52
Huishouden & Energie

Buren geluidsoverlast (wordt mogelijk rechtzaak)

Hoe kan ik mijzelf beschermen tegen buren die klagen?
ik heb geen overlast van buren, maar andersom. ik woon in een flat in utrecht en de onderburen zijn al een jaar aan het klagen over geluidsoverlast. het probleem is dat ik niks doe wat zorgt voor geluidsoverlast. zijn klachten waren (en dit is echt waar): lopen, deuren dicht doen, lichtknoppen aan en uit doen.
hij ging klagen over de ondervloer van het laminaat. deze was 2db te weinig geluidsreducerend dan volgens het regelement van portaal (de woningbouwvereniging). ondanks dat je het verschil van 2db gelijk staat aan het vallen van een zakdoekje, was dat genoeg reden voor hem om af te dwingen dat ik de hele vloer moest weghalen. voor de zekerheid heb ik er nu tappijt ingedaan, omdat je dan het meeste in je recht staat, heeft me veel geld gekost. 

nu gaat hij alsnog weer klagen en beweert dat hij geluidsapparatuur voor 1200 euro heeft geregeld om geluidsopnames te hebben zodat hij dat kan gebruiken tijdens een rechtzaak. de woningen zijn erg gehorig, ik hoor ook van alles van de buren. dat heeft niks te maken met dat ik overlast verzorg. het probleem is dat ik een huurwoning heb en hij een koopwoning.

wat kan ik doen?