Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

basbernd
basbernd - 21-04-2018 20:01:52
Garantie & Verzekeringen

Schade keuken huurwoning na lekkage

Beste lezer,

enige tijd geleden heeft een vriendin van ons lekkage gehad in haar huurwoning, de kraan in de keuken was van dermate slechte kwaliteit dat er lekkage is ontstaan bij de aansluiting tussen de waterleiding en de kraan. ze heeft dit direct gemeld aan de verhuurder en ik heb de kraan losgekoppeld/afgesloten om meer schade te voorkomen. een dag later heeft de verhuurder een nieuwe kraan laten plaatsen en was het probleem opgelost.

nu is er een conflict aan het onstaan over de schade aan de keuken door de lekkage. het blad is op enkele plekken bol gaan staan en van 4 deurtjes laat de laklaag los. verhuurder geeft aan dat het ze het moet claimen op de inboedelverzekering, iets wat de verzekeraar aangeeft niet te vergoeden aangezien een keuken onder de opstalverzekering valt van de verhuurder. verhuurder geeft aan dat zij niet aansprakelijk is voor de gevolgschade van de lekkage en wil dit verhalen op onze vriendin.

nu is mijn vraag hoe we dit netjes op kunnen lossen. ik kan nergens zwart op wit een vergelijkbare zaak vinden eventueel met jurisprudentie, alleen artikelen over waar een huurder/verhuurder verantwoordelijk voor is etc. is er iemand die ons hier mee kan helpen?

met vriendelijke groet,

bas