Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mi
miekertje - 07-05-2018 12:32:48
Winkels & Webshops

Mag een juwelier een reparatie vasthouden als je geen reparatiebon hebt gekregen

Ik had een horloge ter reparatie aangeboden - batterij vervangen en waterdicht maken - en kon hem twee dagen later weer ophalen. dat deed ik. vervolgens vroeg men naar een reparatiebon. die kon ik niet overleggen, want die had ik niet gekregen. op het moment van wegbrengen had ik daar geen erg in. toen gaf men aan dat dat een probleem kon worden, want alle reparaties liggen op bonnummer in een lade. ik kon echter bewijzen dat het klokje mijn eigendom is, door de aankoopbon te tonen van 18 juni 2014, alsmede het blauwe pasje  - dat je bij dit overbekende japanse merk altijd krijgt - waar de winkelstempel op staat, het serienummer en de aankoopdatum. nog deed men moeilijk, en roemde het bonnummer weer. dat systeem is trouwens ook niet waterdicht.
toen kwam iemand op het werkelijk briljànte idee om in de lade van die dag waar de gerepareerde juwelen e.d. in liggen te kijken. daar kwam mijn klokje tevoorschijn. vervolgens wilde men mijn id-bewijs hebben en schreef een nieuwe bon met mijn gegevens erop en kreeg ik mijn eigendom alsnog mee. met de niet klantvriendelijke opmerking dat ......"dat dan wist voor een volgende keer!"

nu vraag ik me af of een juwelier op deze manier je eigendom vast mag houden?