Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Sa
SaritaR - 14-06-2018 14:59:37
Garantie & Verzekeringen

Menzis hardheidsclausule

goedemiddag, 

bij mijn dochter is er met 3 maanden een aangeboren leverafwijking geconstateerd. voor de controles en de toekomstige levertransplantatie gaan wij nu naar het umcg, dit is 250 km enkele reis vanuit ons huisadres. 

ik heb vorige maand bij menzis een aanvraag ingediend voor het zittend ziekenvervoer, ik zou in aanmerking komen voor de hardheidsclausule zei de telefoniste. de controles zijn nu minstens 1x per maand en zullen na mate van tijd meer kunnen worden.

ik heb vorige week een brief ontvangen door de afdeling machtigingen met daarin de formule van de hardheidsclausule.

" aantal (maanden) x aantal (behandelingbezoeken per week) x 4 (weken in een maand) x aantal km (enkele reis) x 0,25 (weging) = getal. wanneer het getal gelijk of groter is dan 250, maakt u aanspraak op vergoeding van zittend ziekenvervoer.
 uit de uitkomst van de formule hardheidsclausule blijkt dat u niet voor vergoeding van zittend ziekenvervoer in aanmerking komt. "


in mijn geval is dit getal groter dan 250. ik heb naar het team machtigingen gebeld, zij zeiden dat de wet is veranderd naar dat je minimaal 2 x per week, minimaal 6 maanden lang moet afreizen. dit is schriftelijk nergens te vinden, niet in de verzekeringsvoorwaarden, niet in de rapporten van de ministerie. 

wat gebeurd er nu met de mensen die verplicht zijn om ver te reizen voor een behandeling, door een zeldzame aandoening? ik ben ten einde raad, heeft iemand een idee wat ik in mijn situatie kan doen?


 


hartelijk dank.