Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Am
Amberhout parking - 25-06-2018 18:21:26
Geldzaken & Recht

Kwijtschelding aanvragen maar wat is het vrijgelaten deel van betalingscapaciteit

Dag allemaal, 

kan iemand mij vertellen hoe ik het vrijgelaten deel moet berekenen uit de quote hieronder? het is voor de hoogheemraadschap / waterschapsbelasting. 

stel ik verdien 1000,- per maand na alle normbedragen, kosten en inkomen. de ondergrens voor vrijstelling is 900,- per maand. betekend het vrijgelaten deel van 20% dat ik 800,- per maand aan betalingscapaciteid heb? is dit 20% van de 12*100,- die ik op een jaar overhoud en hoe zit het met de 50% voor gemeentelijke belasting?

ik hoor graag van jullie,

koen.

"4.3.7 niet alle betalingscapaciteit wordt opgeëist v
an de betalingscapaciteit wordt 20% vrijgelaten. deze 20% hoeft u dus niet te gebruiken voor het betalend van de aanslag waterschapsbelasting. zo heeft u ruimte om extra uitgaven voor bijvoorbeeld ziekte en/of invaliditeit te betalen.
omdat er ook gemeentelijke belasting wordt opgelegd, wordt van de betalingscapaciteit die overblijft nog eens 50% vrij gelaten."