Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ti
tigra2018 - 06-07-2018 20:14:45
Geldzaken & Recht

Ex heeft blijkbaar handtekening vervalst op een document

Ik zit met een aparte situatie. ik kom er zojuist achter dat mijn ex ( van inmiddels 2 jaar geleden ) met een document  ( words documentje ) op de proppen is gekomen waar ik zogenaamd getekend heb dat ik een bedrag van 14.000 euro aan haar zou moeten terug betalen.

ik woon nu zelf in het buitenland, maar het verhaal vanuit haar is dus dat zij een lening afgesloten heeft voor mij en het bedrag naar mij overgemaakt heeft.

maar hier is nu dus het ding...

ze heeft inderdaad een lening afgesloten.
die was ook 14.000 euro.
en die 14,000 euro heb ik ook ontvangen..

maar ze was mij dat bedrag schuldig en dat is reden dat ze lening afsloot, zodat ze mij dat bedrag in 1 keer kon terug betalen. ook vanwege het feit dat ik zou emigreren en ik graag het e.e.a afgehandeld wilde hebben wat ook logisch is.

maar nu is er dus, 2 jaar later, een document, waar een handtekening op staat die heel erg op die van mij lijkt ( maar ik heb nooit iets getekend ) waarin staat dat zij een lening voor mij heeft afgesloten zodat ik naar buitenland kon gaan ( ook erg raar maar goed ). en dat ik die lening aan haar zou terug betalen.

ik zit een beetje met handen in haar, want hoe ga ik bewijzen dat ze mijn handtekening vervalst heeft? want in combinatie met dat document plus de transactie dat ze mij die 14.000 heeft overgemaakt, lijkt het er natuurlijk op dat ze gelijk heeft.

als ik zo op internet kijk, zie ik overal dat een document, zelfs al wanneer het een simpel documentje is, tussen 2 partijen rechtsgeldig is, maar in dit geval heb ik dus nooit iets getekend maar dat zij dus mijn handtekening nagemaakt heeft. wat ik vermoed is dat ze dus zelf moeilijkheden heeft met de lening af te betalen. dus nu komt ze dus met een vals document op de proppen.

ze is zelfs zo ver gegaan dat ze mijn moeder ermee lastig gevallen heeft, met een excuus dat ze geprobeerd heeft mij te bereiken maar ik heb ook helemaal niks gehad, tot nu dan. dat ze me zegt dat ik moet betalen anders maak ze er werk van. de telefoon neemt ze natuurlijk ook niet op.

wie heeft er advies? hoe ga ik nu verder? want ik heb natuurlijk ook geen rechtsbijstand meer in nl sinds ik aan de andere kant van de wereld woon.
mijn moeder zei dat ze al haar rechtsbijstand ingeschakeld heeft en dat die zeggen dat ik dat moet betalen gebaseerd op document, is dat bluf? geen idee. maar haar kennende heeft ze inderdaad zichzelf al laten adviseren.

graag advies. zou het enorm waarderen! alvast bedankt.