Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ie
Ierse Troubadour - 16-07-2018 12:35:59
Geldzaken & Recht

Mag de ING eenzijdig de voorwaarden / kosten voor een betaalrekening wijzigen?

Mijn vrouw en ik hebben bij de ing bank 2 en/of betaalrekeningen en daarnaast heb ik 2 betaalrekeningen op eigen naam en mijn vrouw heeft 1 betaalrekening op eigen naam. voor de overzichtelijkheid hebben wij al jarenlang deze 5 rekeningen. wij hebben allebei voor 1 betaalrekening een betaalpas. onlangs hebben wij per brief te horen gekregen dat voor het gebruik van beide en/of betaalrekeningen binnenkort kosten in rekening worden gebracht. voor de andere 3 betaalrekeningen wordt dat waarschijnlijk dit jaar ook nog ingevoerd. deze rekeningen vallen nu nog onder het zegenaamde basispakket. ongevraagd worden deze rekeningen nu onderdeel van het oranjepakket. dit pakket kost € 1,55 per maand. bij een en/of betaalrekening heeft iedere rekeninghouder verplicht een eigen betaalpas. voor de tweede betaalpas moet € 1,00 per maand worden betaald naast het pakkettarief. voor papieren afschriften moet maandelijks per rekening € 0,50 worden betaald. iets dat tot op heden gratis was.
in een telefoongesprek met ing heb ik aangegeven dat wij geen extra betaalpassen willen hebben. alle betalingen gaan door middel van automatische incasso of via internetbankieren. ik kreeg te horen dat desondanks een en ander toch verplicht wordt gesteld. er kwamen veel klachten over binnen. de kosten kunnen niet ongedaan worden gemaakt. als argument werd ook genoemd dat andere banken het ook allemaal doen. dit riekt mijns inziens naar prijsafspraken. kan de ing bank dit zo maar eenzijdig wijzigen? wij kunnen de rekeningen opzeggen, maar als de andere bankinstellingen dezelfde regels hanteren schieten we er niets mee op.