Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

va
valeyard - 12-08-2018 15:43:38
Geldzaken & Recht

Huisgenoot laat ongewenst "vrienden" in het huis

hallo.


 


mijn huisgenoot laat steeds "vrienden" van hem slapen in mijn flat. hij is bekend bij de woonvereniging maar is geen medehuurder. enkel mijn naam staat op het contract.


 


deze "vrienden" komen steeds als er festivals oid in de stad zijn en gebruik mijn huis dus als uitvalsbasis voor drugsgebruik, late feestjes en rotzooi. ik krijg hier normaal geen bericht over, of kort voordat er mensen het huis binnenkomen. er wordt mij niet om toestemming gevraagd en er wordt gedreigd als ik het niet toe sta. meestal gebeurt het als ik weg ben voor werk of boodshappen en als ik dan terugkom zitten er vreemden in mijn huis en nemen ze bijna alle kamers in beslag. ik wordt gelimiteerd tot mijn slaapkamer en kan niet eens douchen zonder overleg. bijna alles in huis is van mij, van de bank tot de meubels tot tv en game consoles. alles wat mijn huisgenoot heeft staat op zijn slaapkamer. ook doe ik bijna alle boodschappen. (hij weigert tevens te vertrekken, ik ben al maanden bezig hem het huis uit te zetten.)


 


wat kan ik hier tegen doen. ik wil deze mensen niet in mijn huis, ik heb al nee gezegd maar dat helpt niet. kan ik deze mensen als hoofdhuurder gewoon de deur wijzen en als zij weigeren te vertrekken de politie bellen?