Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ko
Koekenpan1001 - 15-08-2018 10:36:02
Geldzaken & Recht

Verhuurmakelaar woningbouw: waar blijft het beloofde geld?

geachte lezers,

enkele maanden geleden heeft mijn vader de huur opgezegd van zijn huurwoning, welke hij huurde van de woningbouwcorporatie, dit was tegelijkertijd met mijn zus, zij huurde een woning van dezelfde woningbouwcorporatie. hierna volgde bij hen beide een bezoek van de verhuurmakelaar, welke foto's nam van het huis en een lijstje maakte met de kosten die zouden worden geint als de zaken in kwestie niet zouden worden verwijderd. wat ons als eerste opviel is dat de bedragen voor de woning van mijn zus een stuk lager uitkwamen als bij het huis van mijn vader, terwijl de woningen vrijwel identiek zijn. voor het verwijderen van de vloerbedekking op de trap werd bij het huis van mijn vader zomaar 100 euro meer berekend, en zo bij nog meer zaken, het leek alsof de verhuurmakelaar zomaar een gooi doet op de bedragen. wij hebben dit ook aangegeven dat we dit raar vonden, maar hier gaf de verhuurmakelaar op aan dat er niet met 2 maten gerekend wordt, maar dat dit normaal is. mijn vraag: is er controle op deze bedragen? kunnen deze verhuurmakelaars gewoon lukraak rekenen wat zij willen? ook als de vloerbedekking op de trap hetzelfde is als bij een andere woning?


 


dan het volgende. voor beide huizen is in mei de sleutel ingeleverd bij de woningbouw. en ook in beide huizen zijn spullen achtergebleven welke op de overname lijst geplaats zijn. mocht de volgende verhuurder ze over willen nemen, dat kon dat. er moest een lijst gemaakt worden met gegevens en deze kon ingeleverd worden bij de verhuurmakelaar. in het huis van mijn vader zijn oa een dure houten vloer en een qooker kraan achtergebleven, en op de overname lijst geplaatst. in juli nam men eindelijk contact op dat er een andere huurder gevonden was, welke dingen zou willen overnemen, dit was voor beide woningen het geval. mijn vader werd gebeld door de nieuwe huurder vanaf haar werk locatie bij de gemeente (een telefoonnummer dat we niet terug kunnen bellen dus), die dus oa de houten vloer over wilde nemen. een aantal andere dingen wilde ze graag verwijderd hebben, mijn vader heeft deze dingen uit het huis verwijderd en de sleutel weer ingeleverd. 


tegen mijn zus is verteld door de woningbouw dat de nieuwe huurder de sleutel pas ontvangt als deze kan aantonen dat de betaling voor de over te nemen spullen gedaan is. dit is bij haar ook zo gegaan. bij mijn vader heeft de mevrouw in kwestie echter zomaar de sleutel gekregen, zonder controle en zonder betaling. zij woont dus allang en breed in de woning en de over te nemen spullen zijn vooralsnog nog steeds niet betaald. bij contact met de woningbouw wordt ons verteld dat zij hier niets mee doen (waarom moet men dan een overnamelijst officieel invullen?), omdat dit iets is tussen de huurders. maar wat kunnen wij doen? wij hebben geen gegevens van deze vrouw, geen telefoonnummer, geen e-mail. voor hetzelfde geld betaald zij nooit meer, geen haai die er naar kraait!!


is hier nou totaal geen toezicht op? kan de verhuurmakelaar zomaar iemand de sleutel geven zonder controle? op zo'n manier laat je toch geen spullen achter in een woning! je gaat ervanuit dat je spullen enigsinds veilig zijn bij een woningbouwcorporatie...