Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mi

Zonnepanelen en verzekering

Ik ben op zoek naar een goede woonverzekering, echter snap ik iets niet. waarschijnlijk te dom. 
voor mijn zonnepanelen die ik aanschap wil ik zeker weten dat ze volledig verzekerd zijn. echter als ik ga zoeken kom tegengestelde antwoorden tegen. via chatsessies van verzekerraars wordt steeds gezegd dat de zonnepannelen verzekerd zijn ook bij klaverblad en fbto. echter als ik dieper induik in de woonverzekering zie ik dat onder de glasverzekering dit staat vermeld:
 voor welke schade betalen wij niet? wij betalen niet voor schade aan glas in de volgende situaties: - u heeft schade aan het glas dat als kunstobject aan de buitenkant van de woning vastzit. - u heeft schade doordat iemand het glas bewerkte, beschilderde, verplaatste of versierde. - u heeft schade aan het glas van hobbykassen of broeibakken. - u heeft schade aan glas, maar de woning is langer dan 90 dagen onbewoond. - u heeft schade aan glas in douchecabines, inloopdouches, op balkons, als terreinafscheiding, als windscherm, in portieken, in trappenhuizen, in tuin- of hobbykassen of als overkapping. - u heeft schade aan gebogen, geëtst, gezandstraald of gebrandschilderd glas. - u heeft schade aan glas met verwarmingselementen. - u heeft schade aan zonnecollectoren of zonnepanelen. - u heeft schade aan glas dat uit de sponning of het kozijn is genomen. - u heeft schade aan glas doordat u verbouwt of aanbouwt. - u heeft schade aan glas door constructie- of bouwfouten. 
met andere woorden vallen zonnepanelen nu onder de glasverzekering of inboedel of opstal? dus als een vogel een voorwerp laat vallen uit de lucht zijn mijn panelen niet verzekerd (misschien een verkeerd voorbeeld maar goed). men is niet duidelijk met de voorwaarden.