Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

zo
zozp - 06-10-2018 21:00:53
Winkels & Webshops

Hoe groot is de kans dat eenjuridisch bureau uit Belgie in Nederland tegen een particulier een juridische procedure kan beginnen?

Ik ben een gepensioneerde opa, en omdat ik niet achter de gerarinums wil zitten, heb ik een website gemaakt, met daarop allerlei persberichten enafbeeldingen
 
onverwacht kreeg ook ik recent een brief van een belgies juridisch bureau permission machine over auteursrechtelijke inbreuk door het gebruik van die afbeelding. voor eur 318,- mag ik de afbeelding 1 jaar gebruiken. in de brief staat, dat ook als ik de afbeelding alsnog zou verwijderen  van de website, dat permission machine zich het recht voorbehoudt een gerechtelijke procedure wegens auteursrechtelijke inbreuk op te starten. bij de brief zit een screenshot van mijn website. 
de foto heb ik inmiddels de website verwijderd. . 
 
hoe reeel is dat nu, dat er zonder waarschuwing vooraf, een factuur van eur 318,- verstuurd wordt voor 1 foto die je dan een jaar mag gebruiken? 
 
ik was niet op de hoogte is van dit soort wetgeving? ik wist het in ieder geval niet, dat het niet mag, en wat is
dan de functie van google om de foto online te zetten terwijl je er alleen maar naar mag kijken. 

het bureau is gezeteld in belgie en werkt uit naam van het anp (eigenaar john de mol)  heeft een bureau uit belgie wel enige juristrictie in nederland.
en hoe groot is de kans dat het juridisch bureau uit belgie in nederland een procedure kan beginnen?

iedere blogger kan beter maar alle foto's verwijderen van hun website om te voorkomen dat ze ook een rekening krijgen.
 
wie heeft advies,
 
henk van antwerpen