Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

du
dupe - 14-10-2018 15:13:03
Geldzaken & Recht

Vergiftiging, verbrand en verkeerd gekleurd en afgebrand haar

op 9-10-2018 11:00 uur ben ik bij een kapsalon geweest voor een kleurbehandeling balayage.
om 11:30 uur werd ik te woord gestaan. ik heb aangegeven te hebben gebeld de vorige dag en in dit gesprek heb ik aangegeven wat mijn wensen waren en of dit mogelijk was, het antwoord was ja.
een half uur na de geplande afspraak werd ik te woord gestaan. ik heb aangegeven wat ik wilde en meerdere foto's laten zien van wat ik wilde. dit was mogelijk. zo gezegd zo gedaan als eerste is mijn haar 2 1/2 uur in een volledig hoofd met folies gezet in peroxide gehalte 13% ( hier kwam ik later achter toen ik vroeg welk gehalte ze had gebruikt, omdat het niet goed voelde) dit gehalte is direct op de hoofdhuid aangebracht. meerdere malen heb ik kenbaar gemaakt dat ik mij zorgen maakte over mijn haar. hier werd niet op gereageerd of het werd niet serieus genomen. het zou goed komen. ondertussen maakte de kapster haar post open en begon te schreeuwen in de zaak, omdat ze een energierekening van 2000 euro moest betalen. ze liep in de zaak telefonisch haar energieleverancier uit te schelden etc etc. ze liep uiteindelijk naar buiten en begon met haar moeder hierover te telefoneren. ik zat nog steeds in de folies en vroeg de stagair die daar aanwezig was om naar mijn haar te kijken. niks aan de hand alles ging goed was het antwoord. je haar kan wel wat hebben punt. uiteindelijk kwam de kapster genaamd dayen weer naar binnen. ze was erg ontdaan en haar stagiair moest haar kalmeren. zelfs ik heb nog geprobeerd om te helpen. ze gaf aan dat ze de zaak had overgenomen van een [edit-red.] waar ze niet goed mee overweg kon, dus ze kon ook niet oude jaarcijfers opvragen. uiteindelijk vroeg de kapster aan de stagiair mijn haar uit te spoelen, deze vroeg of dat met shampoo moest waarop de kapster antwoordde met natuurlijk ze heeft net in peroxide gelegen. inmiddels was ik erg bang en ongerust geworden en totaal gestrest. na het uitspoelen begon de kapster samen met de stagiair mijn haar te borstelen van boven naar onderen en dat na een 2 1/2 uur durende peroxide highlight behandeling. de voorkant vanmijn haren waren door de behandeling zichtbaar verbrand. tijdens het borstelen gaf ik aan dat het pijn deed en of het wat zachter aan kon. nee, dit moest zo want ik had klitten. ik bleef aandringen en het werd iets voorzichtiger.
hierna heeft ze de aanzet van mijn haar met een veel te donkere kleur aangezet dan was besproken en dit door de stagiair laten doorkammen. ik was in professionele handen ik moest mij geen zorgen maken. het zou zoals afgesproken een natuurlijk egaal doorlopende balayage worden. na dit te hebben uitgespoeld op aandringen van mij, omdat het begon te prikken begon de kapster mijn haar te fohnen en werd mijn stoel van de spiegel weggedraaid, zodat ik mezelf niet kon zien. want gaf de kapster aan dan wordt het een verassing.mijn voorkant die zichtbaar was verbrand werd in lagen geknipt. mijn haard werd in model gebracht met een krultang, waar ik niet om had gevraagd en ik rook verbranding. ik werd weer omgedraaid en ik had een donkere ombre haarkleur met blondgrijze punten. het zag er beter uit als ik had verwacht ondaks dat het totaal niet was wat ik had afgesproken, maar ik was allang blij dat ik klaar was en nog haar had. 115 euro moest ik afrekenen. bij thuiskomst werd het brandende gevoel erger en werd ik onwel. de volgende dag naar huisarts. conclusie peroxide vergiftiging en een lichte chemische verbranding. ik moest meteen mijn haar wassen met een milde shampoo want er zaten nig verfresten in ook! mijn haar kan inderdaad veel hebben blijkt, maar helaas blijkt de schade erger. naast een vergiftiging en verbranding valt mijn haar uit en is er veel haar afgebroken wat ik niet eens het ergste vind, want dat groeit over een jaar wel weer op lengte. het letsel vind ik veel erger en zeker gezien het feit dat dit door zeer onprofessioneel handelen is gebeurt. ik heb de kapster op de hoogte gebracht en haar aangeboden om met een oplossing te komen, ik mocht langskonen. op 13-10-2018 met een vriendin terug gegaan met de dokters verklaringen. bij binnenkomst ging de kapster dayen meteen in de verdediging. het zag er prachtig uit, ik ben een leugenaar en een fraudeur. op verzoek van de politie is dit gesprek opgenomen. geen enkele vorm van medeleven, verantwoordelijkheid of oplossing gerichtheid. totaal geen professionaliteit in zowel het beoefenen van het kappersvak als in de omgang met klanten na serieuze klachten. ik wil op z'n minst de €115 die ik betaald heb terug en een excuse.