Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ga
Gabriel75 - 30-10-2018 22:24:01
Garantie & Verzekeringen

WIA uitkering ...maar op welke heb ik recht?

Hoi

korte versie

in 2011 na faillissement (bouw) werkgever in ww gekomen
aan einde ww ziek geworden, vervolgens in ziektewet 2 jaar
vervolgens wia (2014) aanvraag gedaan  -> niet gehonoreerd...kwam op 33,5% arbeidsongeschikt, wat 35% is minimum voor wia
vervolgens in bezwaar en hoger beroep...dit duurde 3,5 jaar!!!! ook die uitspraak pakte negatief uit voor mij. geen bijstand ivm eigen huis enzo (geleefd van eigen spaargeld en ouders)

inmiddels juli 2018 nog steeds dezelfde klachten/dan wel erger...test (artsen kwamen ook pas na 4 jaar om die bepaalde test te doen, na tig testen waar niks uitkwam) ziekenhuis, uitslag -> herbeoordeling gevraagd bij uwv
bij verzekeringsarts geweest en vandaag bij arbeideskundige (apart soort mensen zijn dit, maar dat terzijde) nu opeens 79% arbeidsongeschikt.

ik ga ervanuit dat ik dan de loongerelateerde wia uitkering krijg dus 75% en daarna 70%
maar.. zei vertelde me doodleuk dat ik geen recht daar meer op heb om dat ww-periode voorbij was oid??? en ik nu een vvu vervolguitkering krijg wat inhoud...79% arbeidsongeschikt dus tussen 65-80% dus 50,75 % van het minimumloon, heb nog geen papieren gehad volgt nog definitief de beoordeling op papier, maar als ik kijk is minimumloon ca. 1440 netto en daar de helft van kom ik op 720 per maand. 
dat is ongeveer 30% van de loongerelateerde uitkering

ingangsdatum is volgens mij al arbitrair (dat ga ik wel via rechtbijstand doen...wordt ook wel weer iets van de lange adem), maarja wordt weer lastig te bewijzen, had wel de klachten maar de test pas van een paar maanden terug.

maar mij eerste vraag is nu heb ik nu recht op de wia loongerelateerde of zoals arbeidsdeskundige mij vertelde de vvu uitkering???

wie weet er wat?