Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Aa
Aaron1987 - 14-11-2018 18:53:33
Auto & Vervoer

Opgelicht door autohandelaar

Ik heb een bestelbus gekocht via marktplaats. de man deed zich voor als een particulier en vroeg om contant geld omdat hij geen bedrijf zou hebben. na een heel klein stukje te hebben gereden met de bus leek de auto in orde dus heb ik de beste man 3500 euro betaald en de auto op mijn naam latten zetten. ik zou een briefje opgestuurd krijgen met naam en adres en dat hij de auto voor 3500 euro aan mij heeft verkocht. dit heb ik nodig voor mijn boekhouding. dit heeft hij ook toegezegd per sms. tevens was mijn stiefvader was bij de koop aanwezig. 

ik was hartstikke blij met mijn aanwinst en ging gauw opweg naar huis. eenmaal op de snelweg zag ik steeds meer zwarte rook uit de auto komen en toen ik de snelweg af was gereden begon de auto steeds meer te stotteren, stinken en onregelmatig te lopen. ik heb dit direct per sms aan de verkoper gemeld en die wist van niets natuurlijk. ik heb hem verteld dat ik de auto de volgende dag naar een garage zou brengen zodat ik erachter zou komen wat er aan de hand was.

de volgende dag probeerde ik de verkoper te bereiken maar hij gaf geen gehoor. ik heb zijn telnr gegoogled en zag dat het gekoppeld is aan een autobedrijf. nadat ik de auto de dag ervoor op mijn nam had laten zetten bij een postkantoor vroeg hij mij of ik hem een stukje verderop kon afzetten. dat blijkt later vlakbij hetzelfde bedrijf te zijn. ik heb het bedrijf opgezocht in het handelsregister en kwam uit op een eenmanszaak. zijn naam en adres staan er ook op. ik heb hem een bericht gestuurd met daarin zijn naam en dat ik weet dat de auto afkomstig is van een bedrijf. ik zag dat namelijk bij een kentekencheck dat de auto op naam van een bedrijf staat. de auto is dus naar mijn idee feitelijk niet particulier verkocht. aangezien ik zelf ook een aanmanszaak heb wilde ik het liefst de auto van een ander bedrijf kopen. in eerste instantie dacht ik ook dat het zo was omdat op de foto’s op marktplaats te zien is dat de auto in een bedrijf staat. ik heb op de website gekeken van het bedrijf en ik zie dat alle auto’s op vrijwel dezelfde plek gefotografeerd zijn.

waarom wou meneer de auto particulier aan mij verkopen en heeft hij gezegd dat hij geen bedrijf heeft? hij wist uiteraard al dat de auto kapot was voordat ik m kocht. 

diezelfde dag kreeg ik van de garage te horen dat er 14 foutmeldingen te lezen zijn en dat het volgende kapot is:

gaspedaalpositiesensor
luchtmassameter
krukaspoelie
multi v riemenset
egr klep

ook liet de garage weten dat er hoogstwaarschijnlijk veel meer met de auto mis is en dat ze de auto liever niet ter reparatie krijgen. hij zei letterlijk: het is een gebed zonder eind. kosten, ruim 1200 euro en daar komen nog kosten bij van sommige onderdelen die van de dealer moeten komen en hij nog geen prijs voor kon geven. ook staat er op de offerte dat meerdere kosten zeer waarschijnlijk zijn. 

ik heb de verkoper geconfronteerd en hij zegt dat hij de auto wil laten maken bij een garage die hij kent. ik heb aangegeven geen vertrouwen te hebben omdat hij gelogen heeft over het feit dat de auto op naam van een bedrijf stond en mij heeft doen laten geloven dat hij de auto particulier aan mij verkoopt. natuurlijk ook over het feit dat hij heeft moeten weten dat er behoorlijk wat mis is met de auto. ik wil graag mijn geld terug en de auto dus terugbrengen. de verkoper gaat hier niet mee akkoord. 

hoe nu verder? ik heb alle telefoongesprekken opgenomen. uiteraard ook alle sms’jes bewaard.