Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Am
Amirhossein - 15-11-2018 19:09:22
Geldzaken & Recht

Verkoopovereenkomst

Ik wil heel graag weten of een verkoopovereenkomst rechtsgeldig is die ik heb gesloten met een bemiddelaar. 
ik ben telefonisch benaderd en geaccordeerd met de bemiddelaar over het verkopen van mijn auto.
ik kreeg een verkoopovereenkomst per e-mail. 
mij is verteld dat ik het overeenkomst niet hoefde te tekenen. 
als ik nu van het verkoop afzie, krijg ik boete ten hoogte van 250€ (15% aanbodorijs). en ik heb geen recht op wet koop op afstand. geen bedenktermijn. ik moet auto afleveren bij hen. mij is niet verteld dat onze gesprekken tussen ik en bemiddelaar zijn opgenomen. die las ik pas in algemene voorwaarden. ik ben niet verwezen naar algemene voorwaarden. mijn naam en achternaam zijn zelfs verkeerd gespeld in het verkoopovereenkomst. mij is wel verteld dat ik vast zit aan verkoopovereenkomst en als ik spijt krijg, moet ik annuleringskosten voldoen. 
ik heb de koper niet gesproken en niet onderhandeld. ik heb de koper wel bericht om mijn auto te laten komen ophalen maar we konden geen afspraak maken vanwege drukte van het werk. nu wil ik mijn auto aan iemand anders verkopen. 
zou die auto bemiddelaar mij die boete kunnen opleggen en annuleringskosten?