Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

As
Ashley2000 - 19-11-2018 21:59:30
Geldzaken & Recht

Rijschool dreigt met incasso

Hallo, 

ik heb een paar maanden terug een proefles genomen bij rijschool iqdrive. dit was zogezegd geheel vrijblijvend en ik heb na de les contant afgerekend voor de proefles. ik wou super graag beginnen met lessen dus heb toen gezegd dat ik bij hun wou beginnen en hun hebben me gegevens opgeschreven. ik zou een factuur krijgen en na betaling zou ik beginnen met lessen.

ik kreeg na een tijd pas een factuur. ik vond dit erg raar, want op de site staat ‘all-in rij les pakket voor €750,50!’ en in het factuur was het opeens 2 termijnen van 550. dat komt neer op 1100 euro, dit vond ik wel erg veel boven het bedrag dat mij werd verteld dus ik heb er vanaf gezien. 

ik ben hierna begonnen met lessen bij een andere rijschool en heb ondertussen me rijbewijs behaald. 

echter, vandaag krijg ik opeens een dreigend mailtje van iqdrive dat ik per direct het bedrag moet overmaken binnen 5 werkdagen. en anders dreigen ze met een incasso met daarbij 15% extra kosten bovenop het bedrag. 

ik sta helemaal perplex. ik heb al die tijd niks van ze vernomen, ze beweren echter ‘enkele keren te hebben gebeld’. nu ben ik dus opeens verplicht maar te betalen voor de rijlessen. en dat terwijl ik ze niet meer nodig heb. ik heb ze gebeld, en ze beweren ‘dat het erg moeilijk voor me wordt’ en ‘dat ik maar gewoon moet betalen’. ik was helemaal overstuur en ze zouden me terugbellen. wat ze dus niet doen. ik word hier geen steek wijzer van, mij is nooit wat vertelt over alle voorwaarden die er aan zouden zitten. wat zijn mijn rechten hierin? 

ik sta helemaal strak van de stress. ik heb heb geld niet en vind het maar apart hoe ze zich gedragen tegenover iemand van 18. 
alvast bedankt