Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ma
Maikel-V - 20-11-2018 13:56:23
Garantie & Verzekeringen

PostNL gooit breekbaar pakketje over tuinpoort

afgelopen week hebben mijn vrouw en ik iets besteld via marktplaats. de verkoper heeft foto’s gestuurd van de track and tracé code en hoe alles netjes verpakt was en uitzag. het betreft immers een verkeerd aangekocht artikel wat zij aangeboden hadden. zaterdag tussen 14.00 uur en 17.00 uur zou de bezorgen het pakketje afgeven. wij vroeg de deur uit voor de wekelijkse boodschappen zodat wij netjes op tijd thuis waren om ons pakketje te mogen ontvangen.


 


toen wij om 13.15 uur thuis kwamen zagen wij dat het pakketje geleverd was.... het pakketje waar duidelijk aan alle kanten omheen staat ‘breekbaar’ was door de bezorger over de tuinpoort gegooid. inderdaad: een breekbaar artikel over de poort heen!?!? nadat wij het geopend hadden bleek de statief onderaan afgebroken te zijn er daardoor onbruikbaar.... kortom: €90,- euro weggegooid. maar dat is nog niet alles: toen wij contact zochten met postnl via facebook kregen wij heel eenvoudig als antwoord dat postnl niet aansprakelijk is, het pakketje is immers niet ‘verzekerd’ verzonden.


 


aangezien in de algemene voorwaarden van postnl in artikel 20.2.1 en artikel 20.2.2 duidelijk staat vermeld dat indien post niet 'afgegeven' bij het oorspronkelijke adres daarna geprobeerd kan worden bij één naastgelegen adres het pakketje aan te bieden. mocht dat niet lukken komt de bezorger de volgende werkdag weg of is het af te halen bij een postnl punt. in hun algemene voorwaarden staat dus nergens vermeld dat een pakketje achtergelaten kan worden door over de tuinpoort te gooien. laat staan met een pakketje waar breekbaar op staat te gooien.

wat kan ik hiermee doen?