Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

G. Berkers
G. Berkers - 14-12-2018 17:41:05
Huishouden & Energie

Voordeelcollectief.nl oplichting

Vandaag onduidelijk telefoongesprek gehad. of ik wist dat ik veel geld kon besparen? na wat gtegevens over en weer kreeg ik de tip om naar eneco over te stappen. ze vroegen mijn bankrekeningnummer, toen ging er een alarmbel rinkelen. ik zou een mail krijgen die ik rustig door zou kunnen lezen. maar...... ik moest eerst reageren op een sms die me gestuurd was. daar had ik geen zin meer in, want waarom niet gewoon die mail sturen, en ik heb het gesprek abrupt beeindigd.
wat bleek tot mijn verbazing. de sms had een aankoopbevestigingslink. de sms heb ik direct verwijderd. wat een misselijke truc.
maar, thuis aangekomen controleerde ik mijn mail en jawel hoor. een bericht van voordeelcollectief.nl
met ook daarin een aankoopbevestigingslink en het verzoek daar toch echt op te klikken. niet gedaan en de mail als phishing gerapporteerd.
overigens voordeelcollectief.nl ingetypt in google en wat bleek......geen resultaat.
dit moet oplichting zijn lijkt me.