Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ba
Banaan_Appel - 19-01-2019 16:24:45
Huishouden & Energie

Welke gemiddelde gasverbruik geldt voor mijn woning?

sinds 1,5 jaar woon ik in een 4-kamer appartement, 72m3 oppervlak, op de 8e verdieping. boven mij is nog een laag. ik woon op het hoekje van de flat, waarbij mijn 'buurman' het trappenhuis is. 

het gasverbruik valt vies tegen, dus ik was aan het kijken naar de gemiddeldes van verschillende woningsoorten. mijn gasverbruik afgelopen jaar was 1500m3. dus dan toch hoekwoning? 


nog wat gegevens: 


dorpje in het midden van brabant.
bj 1986, dubbelglas. geen idee wat de isolatie van de muren is. de hele dag de zon op de woonkamer, waar ook de thermostaat hangt. deze ruimte is overdag lekker warm, rest van het huis koud. radiatoren met ouderwetse draaiknop, geen slim gebeuren. verwarmingen op ongebruikte kamers staan dicht, alleen open in woonkamer / keuken / hoofdslaapkamer en slaapkamer dochter als ze er wil slapen.
woonkamer is het verste weg van de cv, de rest van het huis is een sauna voordat die eindelijk eens op temperatuur komt.
nefit hr smartline, eco tapwater, verwarming 60°c. thermostaat standaard op 18°c. 
4x per week 15min douchen. dagelijks op gas koken, simpele gerechten (pasta / aardappels, saus uit blik / groente, vlees).