Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ag
Agnesvanveen - 21-01-2019 17:26:06
Elektronica & TV

Bosch levert geen onderdelen van accu, mag dat?

We hebben een elektrische fiets met een bosch accu. de accu doet het niet meer. de garantie is al voorbij, dus probeerden we, samen met iemand die verstand heeft van accu’s, het probleem te vinden en de accu te maken. na onderzoek blijkt dat er water in de accu is gekomen en dat de printplaat hierdoor beschadigd is. we hebben overal geprobeerd om aan zo’n printplaat te komen, maar het is nergens te vinden. ook heb ik contact opgenomen met bosch. zij geven aan geen losse onderdelen te leveren, omdat “batterijen gevaarlijk goed zijn en niet opengemaakt en gerepareerd mogen worden. dit staat op een sticker onderaan de batterij”. 
nu vraag ik mij af of dit mag. mogen zij consumenten verplichten om een nieuwe (hele dure) accu aan te schaffen of zijn ze verplicht om onderdelen te leveren? ik las iets over het recht op reparatie, wat aangeeft dat je elektronica altijd zelf moet kunnen repareren.