Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ro
RonaldHaas - 28-01-2019 09:51:54
Geldzaken & Recht

Meerwerk berekend zonder overleg

een architect heeft voor mij een tekening gemaakt voor een erker. hierbij moest ook een constructeur te pas komen, die heeft mij eerst netjes een offerte gestuurd. deze offerte is ondertekend en teruggestuurd waarna de constructeur de berekeningen heeft gemaakt.

eergisteren kreeg ik de factuur van de constructeur binnen en daar stond tot mijn grote verbazing 200 euro 'meerwerk' op wegens een uitbreiding die niet eerder besproken was. ik heb nooit rechtstreeks contact met de constructeur gehad en mij is deze ‘uitbreiding’ ook niet bekend.


de architect is inmiddels failliet en kan ik hier niet meer op aanspreken. die heeft destijds waarschijnlijk akkoord gegeven of gebrekkige gegevens aangeleverd waardoor er meerwerk komt kijken.


mag een andere partij de meerwerk voor mij bepalen? had het constructeurbureau mij niet eerst moeten contacten voor zij deze extra berekeningen gingen maken? ik kan veel vinden over rechtstreekse conflicten met een partij maar niet van zaken die buiten mij om zijn gegaan.


wie kan mij vertellen of dit mag?