Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

AB
ABronneberg - 04-02-2019 11:52:17
Huishouden & Energie

IJskast probleem. Moet aannemer keuken aanpassen?

Ik woon in een sociale huurwoning en dit jaar heeft de aannemer een nieuwe keuken geplaatst. ook het tegelwerk moest vervangen worden. het blijkt dat de tegelzetter aan de linkerkant van het aanrechtblad de tegels veel te ver van de muur heeft geplaatst, waardoor er nu rechts naast het aanrechtblad geen plaats meer is voor het plaatsen van een 60 breed ijskast. ik heb de aannemer laten komen en deze zei dat dat mijn probleem was. hij gaat echt de keuken niet veranderen, want als hij dat moet doen dan moet hij ook het aanrechtblad iets naar links schuiven. 55 breed ijskasten zijn echter nauwelijks nog te krijgen, ik heb uitgebreid gezocht op internet. die, welke wel nog te krijgen zijn, daarvan is de kleur niet goed of het energielabel laag of ze scoren slecht in de test van de consumentengids.
60 breed ijskasten zijn er genoeg. er waren zelfs sites waar de keuzemogelijkheid 55 breed al niet meer bestond, en op sommige stond alleen nog maar: <60. ik dacht dat is dus 55. ik heb zelfs verschillende malen hetzelfde type ijskast ingetikt op verschillende sites. wat bleek: ik kreeg verschillende breedtes te zien bij precies hetzelfde typenummer. als er staat: kleiner als 60, dan kan dat ook betekenen 57,5. maar deze past dus ook niet. alleen 55 breed past nog in de keuken. en deze wil ik niet meer. ik wil een echte energiezuinige in mijn gewenste kleur en die een goede uitslag heeft in de consumentengids. als ik geld ga uitgeven wil ik de vrijheid hebben om zelf een keuze te maken in wat ik aanschaf. want het is mijn geld.
door de fout van de tegelzetter is mijn keuzemogelijkheid in het kopen van een ijskast naar mijn smaak en keuze dus zeer summier geworden. komt de aannemer met zijn antwoord hier mee weg of heb ik nog rechten? bestaan er bv. wettelijke regels waaraan de keuken moet voldoen? wat kan ikzelf nog doen?