Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mrnn
mrnn - 17-02-2019 20:16:21
Computers & Telefonie

Bestanden op externe harde schijf gewist door laptop

ik vroeg mij af of er hier iemand is die weet wat er en/of hoe het gebeurd is.


ik heb een externe harde schijf waar ik muziek van mijn eigen collectie op gezet had, zodat ik niet iedere keer schijfjes hoefde te verwisselen in de dvd-speler. deze schijf had ik aangesloten op mijn tv – een lg. toen ik van de week wat muziek wilde afspelen, bleek alles gewist te zijn. ik heb de schijf aangesloten op mijn laptop en het enige wat er nog opstond waren een paar onbekende kleine bestanden zonder naam. ze waren alleen voorzien van een klein rechthoekje en ik kon ze niet openen. ik heb het logboek bekeken en daar kwam ik een foutmelding tegen met de vermelding van mijn laptop – een acer.


de tv is aangesloten middels een kabeltje op een router. mijn laptop is draadloos verbonden met die router. de router is middels een kabeltje aangesloten op de modem van de provider; de wifi daarop heb ik uitgezet zodat er geen conflicten kunnen komen met de router (werd mij aangeraden).


ik kan niet vanuit mijn laptop naar de bestanden op de externe harde schijf die op de tv is aangesloten; althans, dat is mij nooit gelukt en misschien is dat ook helemaal niet mogelijk. dus hoe kunnen die bestanden dan door de laptop gewist zijn? zelf heb ik dat dus niet gedaan; ik zou niet weten hoe.


heeft hier iemand enig idee?


ik heb ondertussen de schijf geformatteerd en ben er opnieuw muziek op gaan zetten.