Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

va

Wanneer je een persoon veranderd op je autoverzekering, door omstandigheden

Jaren geleden ben ik gescheiden en hebben we er niet aan gedacht om de no-claim van de autoverzekering te splitsen. de auto stond op mijn man's naam, dus ook de verzekering. als vrouw, moet je dus helemaal vanaf het begin gaan betalen! terwijl je al heel veel jaren schadeloos gereden hebt.
ik vind dit zeer krom, dat je hierin "niet meegeteld" wordt.
nu kwam ik vandaag bij mijn bejaarde ouders. ze hebben een auto op naam van mijn vader. maar mijn vader (89) heeft vorig jaar te kennen gegeven niet meer te durven rijden. mijn moeder rijdt ook al heel veel jaar en zij wilde nog wel blijven rijden. mijn vader belde de verzekering en gaf dit netjes door. vervolgens krijgt hij nu de rekening: de auto wordt op mijn moeders naam gezet en dus moeten ze veel meer verzekering gaan betalen, omdat mijn moeder niet geregistreerd staat. hoe krom is dit!! ze rijdt al meer dan 40 jaar. omdat deze onkosten zo hoog zijn, hebben ze gesloten om de auto te verkopen.
ik snap niet dat er in nederland, deze verzekering niet anders bepaald is, dat je als zogenaamde "bijrijder/chauffeur" weer helemaal vooraan moet beginnen, terwijl je al zo lang in de auto van je man rijdt. hebben hier meerdere mensen ook meer mee te maken/last van. 't zou fijn zijn als hier andere regels voor zouden komen, toch?