Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

hl
hl.kiewiet - 16-03-2019 21:06:40
Garantie & Verzekeringen

Acceptatie beleid verzekeringsmaatschappijen op basis CIS n.a.v. uw uitzending op 16 maart jl.

Bijgaand mijn ervaring met het afsluiten van een inboedel verzekering.
op basis van een test van inboedelverzekeringen van de consumentenbond wilde ik overstappen naar een inboedel verzekering van nationale nederlanden.

tot mijn vebazing werd ik afgewezen op basis van meldingen in het cis.
wanneer ik meer dan 3 schade meldingen had in de laatste 5 jaar wilde men mij niet accepteren.
in 42 jaar heb ik tijdens een vakantie een inbraak gehad in ons huis in 2017. dat werd geteld als 2 claims. 1 op de opstalverzekering voor schade aan de deuren en sloten en 1 claim op de inboedelverzekering  voor de gestolen goederen. alles bij elkaar +/-€ 3000,00
maar dat zijn er geen drie????????
wat heb ik dan voor meer schade geclaimd.
nader onderzoek bracht aan het licht dat  er in 2015 2 claims op de annulerings verzekering hadden plaats gevonden wegens gemiste vakantie dagen als gevolg van een vlucht vertraging van 36 uur. 1 claim van mijn vrouw en 1 claim van mijzelf.
in 2018 hadden we een claim ingediend op onze reisverzekering voor de aanschaf van een aantal noodzakelijke spullen omdat onze koffers pas 2 dagen later op ons vakantie adres werden bezorgd.  ook hier 2 claims met een gezamelijke waarde van +/- € 60,00 niet echt hoog voor wat schone kleding tandenborstels etc.

wat hebben deze laatste 4 claims in hemelsnaam te maken met een inboedel verzekering????? waardoor wij een te hoog risico zou vormen.

na contact met de consumentenbond is deze hier ook in gedoken en heeft in de zomer van 2018 aandacht aan besteed in de consumenten geldgids aan de handels wijze van verzekeringsmaatschappijen.
wat wij ook niet begrijpen is dat verzekeringsmaatschappijen zonder toestemming deze informatie zomaar mag delen met het cis en dat het niet in strijd is met de wet avg.

mocht u erder geinteresserd zijn in deze casus, ben ik graag bereidt nadere informatie te verstrekken.

met vriendelijke groet
[edit-redactie]