Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Di
DieuwkeKramer - 20-03-2019 20:16:39
Geldzaken & Recht

Heb ik recht op een uitkering?

hallo allemaal. sinds 2 februari ben ik werkloos. om even alles op een rijtje te zetten:

in april vorig jaar is mijn stiefvader overleden, wat voor een hoop stress en fysieke problemen heeft gezorgd. ik werkte 7.75 uur per week, met veel plezier. door die fysieke problemen bleek werk minder mogelijk. ik ging nog naar school, dus het was een bijbaantje. doordat mijn baas zei dat de ziektewet niet kon ofzo, heeft hij mijn uren gehalveerd, waardoor ik van een hele zaterdag naar een koopavond (3 uur per week) ging. die fysieke problemen waren gek genoeg over toen ik geen werk meer had. verder heb ik heel veel bedrijven benaderd met mijn cv, maar ben ik overal afgewezen, want ja, ik ben net 18, dus een dure werknemer,...


mijn jaarcontract is afgelopen, maar nu schijnt dus dat ik geen recht heb op uberhaupt een uitkering, omdat ik wel studiefinanciering krijg, en geen minimlale werkweek van 5 uren. iemand die weet hoe dit zit?

wat ik me afvraag: studiefinanciering is voor je studie, en lijkt mij niet te zijn voor lekker op vakantie gaan. dat geld houd ik dus apart.

heb ik recht op een uitkering, zo ja welke, en hoe vraag ik die aan?
om er nog bij te vermelden: ik ga nog steeds naar school.....