Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ca
Canva - 28-03-2019 02:26:29
Geldzaken & Recht

Mag iemand in een benedenwoning pianoles geven en geluidsoverlast veroorzaken?

Beste mensen,
 
enkele jaren terug hebben we een leuke bovenwoning gekocht uit de jaren 30. vanzelfsprekend zijn oude huizen niet zo goed geisoleerd en is het normaal om elkaar als buren te horen leven. hier heb ik ook geen problemen mee.
 
echter is het zo dat mijn beneden buren muziekles geven, 3 dagen in de week, vaak langer dan 8 uur op een dag en tot 20.00 of zelfs 22.00 's avonds. toen ik dit merkte schrok ik, maar dacht ik nog even dat het niet erg zou zijn.
 
nu wilde ik niet lastig zijn voor mijn buren en heb hier in het begin niet over geklaagd, onder het mom, het is toch mooi om iemand muziek te kunnen leren en ik wil geen problemen veroorzaken. ( een externe locatie huren kost tenslotte geld en mijn buren zijn nog jong, dus wellicht niet meer zo rendabel als je huurkosten hebt )
 
echter beginnen de lessen ons behoorlijk te irriteren, en dit druk ik zacht uit. de meeste leerlingen zijn kleine kinderen dus we zitten dagen lang te luisteren naar kleine stukjes van liedjes als ''old macdonald had a farm'' met allerlei valse tonen natuurlijk. het behoorlijk repetitief, juist dit repetitieve maakt dat je er uiteindelijk stapelgek van wordt. ( maar mensen die ''all i want for chrismas is you'' van mariah carey proberen te zingen, x 29 wordt ik ook niet perse heel vrolijk van.) het is dermate luid dat als ik telefoon heb, men aan de andere kant van de lijn de piano hoort..... 
 
ons huis is opgebouwd uit 3 verdiepingen, ik hoor de piano tot op onze zolder, in de slaapkamers, het lijkt net of hij bij ons in huis staat. ik heb al eens gevraagd of ze de piano als wellicht kunnen verplaatsen: hij staat namelijk onder de trap en dit lijkt als klankkast te fungeren. ook had men aan gegeven ''binnenkort de boel te isoleren'' nadat ik zei dat het toch wel behoorlijk invasief is en we er inmiddels gek van worden. helaas lijkt hier geen gehoor aan gegeven te worden. 
 
nu is mijn vraag: mag iemand zomaar in een woonhuis een muziekschool hebben?
en bestaat er een wet die mij hiertegen beschermd, kan ik iets doen, wat kan ik doen om dit te laten stoppen? ik heb ze meermaals aangegeven dat we het ok vinden als men af en toe een stuk muziek speelt, maar de lessen zijn echt vervelend. 
 
infomatief heb ik bij de politie gevraagd wat ik kan doen, en die zeiden '' niets''  klopt dit? of is er toch nog een wet waarmee ik kan schermen als mijn buren blijven pingelen?

mijn vriend en ik werken beiden onregelmatig en vaak thuis, dus afspraken maken over welke dag wel of niet beter uitkomt is onmogelijk.

overigens is onze woning de enige die er last van heeft. bij de naaste buren zit er een gangpad tussen waardoor het geluid bij hen slechts zachtjes binnenkomt.
 
alvast bedankt voor de input!