Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

_N
_Nelis - 05-04-2019 00:05:28
Geldzaken & Recht

Geld voor februari niet geldig in januari....

Geld voor februari niet geldig in januari....


diverse bedrijven hebben een leuke extra bron van inkomsten gevonden. vooral innen met incasso werkt erg goed. in januari was het even een financiële krapte en kon een betaling even niet ophoesten. februari, maart en april gaat goed dus, zou je zo zeggen blijft de achterstand beperkt tot 1 maand, immers, dat was vroeger zo, de betalingen werden met de oudste openstaande factuur verrekend en zo hoort dat ook. maar nee, als januari niet betaald is mag dat niet in januari worden besteed. kennelijk is dat bruin geld en mag dat niet worden verrekend met de betaling in januari. het gevolg is dat je steeds één betaling achterloopt maar wel in april een brief van de deurwaarder krijgt dat januari nog niet is betaald. ik weiger mee te werken aan deze onzin en de zelfverrijking over mijn rug van deze ondernemingen. ik heb al moeite genoeg om de eindjes aan elkaar te knopen en afgezien daarvan is het in mijn ogen je reinste diefstal.
enkele bedrijven waarvan ik weet dat zij deze extra bron van inkomsten gebruiken zijn: waternet drinkwater, oxxio, kpn. het zijn de bedrijven die een periodieke incasso toestemming hebben. die kunnen deze truc prima toepassen.