Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ty
Tymen11 - 05-04-2019 09:05:13
Geldzaken & Recht

Overheidsvordering waarvan ik de reden niet ken of kan achterhalen

Ik woon en werk al twee jaar in belgie en ben reeds twee jaar uitgeschreven bij de nederlandse gemeente.
op 25 maart jl. heb ik een overheidsvordering (3x 166 euro) gekregen op mijn nederlandse rekening. hier kwam ik pas gisteren achter, omdat deze rekening vrij inactief is.

ik kan me echter niet achterhalen waarom ik deze vordering heb gekregen. ik betaal geen belasting of huur in nederland en ik heb geen lopende schulden. mijn financiën zijn prima op orde. na het inloggen op mijnoverheid.nl, belastingdienst.nl etc, tast ik nog steeds in het duister. het lijkt dus te gaan om een foutieve overheidsvordering. bij de bankafschrijving staat een nummer vermeld van een verhuurderheffing (0800-2358355). het buitenlandse nummer hiervan is helaas niet bereikbaar, omdat ik niet doorverbonden kan worden.

duidt het telefoonnummer erop dat een vorige verhuurder (in nederland) mij wellicht een schuld van een nieuwe huurder heeft aangerekend? ik ben zeer benieuwd wat de reden kan zijn van de overheidsvordering, want dat is een zeer drastiche maatregel en ik weet helemaal nergens van.