Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

An
Anne1989 - 18-04-2019 11:39:04
Geldzaken & Recht

Zakelijke overeenkomst telefoon bindend?

Op 4 april wordt ik gebeld door voordeelpartner met een zakelijk voorstel. ik nieuwe ondernemer sta de vrouw in kwestie netjes te woord en luister naar haar voorstel. ik denk dat er een voorstel wordt gedaan per telefoon en dat deze later per mail wordt verstuurd. 
wat er in werkelijkheid gebeurd (blijkt later) er wordt een zakelijke overeenkomst aangegaan - alleen de overeenkomst wordt opgenomen en ik dien binnen 7 dagen te annuleren. binnen die 7 dagen heb ik niet de tijd genomen om mail aandachtig te lezen er van uitgaande dat het een voorstel is en geen bindend contract. 
een week later krijg ik een rekening van rond de 500 euro en kan ik volgens het bedrijf niet meer er onder uit. 

daarbij zie ik nu dat de bevestigingsmail wel inloggegevens geeft voor een account. wanneer ik ingelogd ben kan ik de algemene voorwaarden zien. echter de link uit de mail geven geen algemene voorwaarden weer. 
https://www.voordeelpartner.com/wp-content/uploads/2018/09/algemene-voorwaarden-voordeelpartner.pdf" target="_blank">https://www.voordeelpartner.com/wp-content/uploads/2018/09/algemene-voorwaarden-voordeelpartner.pdf

nu vindt ik deze gang van zaken niet redelijk - en vraag me af, is er een manier en nog onderuit te komen? ook vraag ik me af hoe de rechter hierover zou oordelen - in deze uitspraak wordt hij namelijk kwijt gescholden: https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ecli:nl:rblim:2018:9147" target="_blank">https://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ecli:nl:rblim:2018:9147


dank voor jullie mededenken!