Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ga
Gaby Bemelen - 19-04-2019 07:32:01
Elektronica & TV

Ben je ook van plan een nieuwe TV te kopen n.a.v. de nieuwsbrief KPN 'Geen gedoe met kastjes en kabels'? Niet doen. Het blijkt niet te werken voor Digitenne werd mij na aankoop van de nieuwe TV verteld!

op 5 april ontving ik de nieuwsbrief van kpn met de boodschap dat zij een nieuwe samsung app aanbieden zodat je tv kunt kijken zonder kastje.


heb je digitenne en overweeg je een nieuwe samsung tv te kopen? niet doen!


 


we wonen in een buitengebied dus we kunnen enkel tv kijken via digitenne van kpn. en hoewel onze oude tv prima werkte met het oude kastje van de kpn, was dit niet het geval met de nieuwe digitenne kastjes, die we moeten huren. het oude kastje was eigendom en gratis. op 2 tv's werkt het kastje, weliswaar traag, maar bij de 3e tv hebben we helemaal geen beeld.


 


op 16-4 heb ik kpn gebeld om aan te geven dat ik het 3e kastje ( wat nooit ontvangen was door ons, maar wel in rekening werd gebracht) niet nodig heb, aangezien deze niet op mijn 1 van onze tv's werkt.  


ik vertelde de dame nog dat ik een een nieuwe samsung smart tv wilde kopen nav de oplossing die kpn in hun nieuwsbrief aangegeven heeft : 


we hebben iets nieuws! een smart tv app van kpn op je samsung smart tv. nu geniet je ook van je favoriete programma’s zonder tv-ontvanger. 

ok allemaal gedoe en zondegeld, maar goed, het idee dat we eindelijk van dat rotkastje af zijn, wat er tergend lang over doet om een signaal op te pakken en geen gehannes meer hebben met 2 afstandsbedieningen klinkt aanlokkelijk.  


ik bel voor de zekerheid ook nog even naar solcon, de toekomstige glasvezel club, om te checken of zij deze app ook aanbieden. niet dat zij straks ook een app hebben die weer alleen voor een ander merk tv geldt. 


 


tevreden met de antwoorden zoek ik de nieuwe tv uit die na 2 dagen arriveert. gisteren sluit ik de tv aan, zie een kpn app en ging naarstig op zoek naar het 14 cijferige abonnementsnummer waar om gevraagd werd. geen nummer te vinden bij mijn kpn gegevens. contact met een chatmeneer jordi. 


conclusie; de info in de kpn nieuwsbrief klopt niet.


kijken zonder kastje kan met deze app wel, maar niet als er digitenne op je kastje staat! je moet blijkbaar interactieve tv hebben. 


 


noch in de nieuwsbrief, noch op de pagina waar je door kunt klikken staat vermeld dat het niet werkt voor digitenne, nergens staat dat het alleen geldt als je interactieve tv hebt. 


er staat enkel dat je internet en tv van kpn moet hebben. nou dat hebben we.


 


een stukje uit de chatsessie na 30 minuten: 


jij (7:32:06 pm):en waar staat dan in de nieuwsbrief of in de link dat het interactieve tv betreft? 


jordi (7:32:40 pm):ik kan dat ook niet vinden, daar geef ik je gelijk in. het is inderdaad erg onduidelijk.


jij (7:33:00 pm):en waarom heb ik dan een nieuwe tv gekocht?  


jordi (7:33:41 pm):dat weet ik niet, daar ben ik niet bij geweest. 


jij (7:34:21 pm):omdat er staat dat ik dan zonder kastje tv kan kijken. daarom! 


 


samenvattend komt het er voor ons op neer dat:


- we een nieuwe tv hebben gekocht, omdat kpn de kastjes heeft aangepast.


 


- de signalen van de tv veel trager binnen komen via het nieuwe kastje wat we moeten huren


- er een app aangeboden wordt met een belofte die ze niet waar kunnen maken aangezien we in een buitengebied wonen.


- er een aantal zenders verdwijnen, zo wordt vermeld in een volgende nieuwsbrief. het aanbod wordt dus kleiner.


- het maandelijkse bedrag gaat omhoog door huur van de nieuwe kastjes én het abonnementsgeld is verhoogd.  


 


kortom waarschuwing; koop geen nieuwe samsung tv om te kijken zonder kastje, want het werkt niet met digitenne. 


dit is wat kpn communiceert: https://www.kpn.com/thuis/smart-tv-app.htm?kk=ja&campaignid=em:d=05042019:mk=cm:cn=8845_4_e_3_a:ds=8845_4_e_3_a:typ=nieuwsbrief:pos=202&token=x7uidn1r%252f%252bdn6tb6s6ptvixce%252f4x%252bttdrikjh7fqqdkv9vryhqkabmkloriqrxuawqoce2g3w5qyssecvm3ykw%253d%253d" target="_blank">heb jij internet en tv van kpn en een samsung tv (bouwjaar 2017 of nieuwer)? dan kijk je met de smart tv app je favoriete tv-programma's gelijk op je smart tv, zonder tv-ontvanger.


trap er dus niet in als je digitenne hebt.


 


gr gaby