Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ma
Marge Zonnebloem - 22-04-2019 01:06:01
Huishouden & Energie

Kooklucht van de buren

de situatie is alsvolgt:


ik woon in een jaren-30 rijtjeshuis.


nu heeft de buurvrouw onlangs een nieuwe keuken en op de eerste etage daarboven de badkamer laten vervangen. het hele plafond en de vloer tussen keuken en badkamer idem. een ingrijpende verbouwing van 2 maanden. maar inspirerend mooi geworden. maar …


nu ruik ik vanaf die tijd regelmatig de badkamerluchtjes van de buurvrouw op mijn aangrenzende badkamer. maar storender nog is dat regelmatig de kooklucht van de buren in mijn gang en trappenhuis staat. ik heb het aan haar gemeld, maar zij weet ook niet waar dat aan ligt en wil de bouwers er wel naar laten kijken. (nb is is een superlieve buurvrouw die er echt open voor staat). aan de nieuwe afzuigkap kan het niet liggen, want die werkt zo dat ie juist de lucht zuivert en weer terug in haar kamer blaast. maar ik ben bang dat de bouwers ergens een gat in de gescheiden rookkanalen hebben gemaakt om die afzuigkap te plaatsen. anders kan ik het niet verklaren. ik heb het puin in ons rookkanaal horen vallen.


met de buren delen we een schoorsteen waarin ieder afzonderlijke rookkanalen. er staan vier pijpjes op.


ik zou graag een advies willen hoe ik dit moet onderzoeken en wat er aan te doen. alvast bedankt voor een reactie.