Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Zarapavlovica
Zarapavlovica - 25-04-2019 11:10:26
Geldzaken & Recht

Is de verhuurder aansprakelijk voor inbraak als de sloten niet vervangen waren

Ongeveer 1,5 jaar geleden  is er ingebroken bij mij. sinds dien ben ik bezig met vestia aansprakelijk stellen en überhaupt een beetje wegwijs te worden.  

ik heb dus een woning gekregen van vestia en alles  was prima gegaan tijdens de sleuteloverdracht. ik was gelukkig, eindelijk  als jong volwassenen mijn eigen plekje. ik ben niet meteen ingetrokken, omdat het een en ander nog gedaan moest worden. (zoals laminaat, verfen etc) hierdoor overnachte ik niet in mijn  nieuwe woning, maar waren ondertussen wel mijn spullen naar de woning en berging verplaatst. 

een aantal weken later kwam ik mijn woning binnen en tot verbazing was bijna alles verdwenen. mijn elektrische apparatuur, gasfornuis,kleding, erfstukken zoals sieraden en zelfs kaarsen en wierrook. 
 ik heb  meteen de politie gebeld en toen ze gearivveerd waren, kreeg ik de vraag of ik misschien iemand kende die ik een sleutel geleend zou hebben? nee dus.... daarna heb ik meteen  vestia gebeld en hun hebben meteen het slot veranderd diezelfde dag nog. 
nu is het zo dat ik betwijfel of ze de sloten uberhaupt hadden vervangen en dat dus de vorrige eigenaar en of kennissen van diegene mijn woning en berging dus nog kon betreden?
dit is geen koopwoning maar een huurwoning van vestia,  dus ik wou ze verantwoordelijk stellen  omdat het hun fout zou zijn. maar ik krijg geen gehoor als het om mijn zaak gaat, maar ondertussen was meer dan de helft leeggehaald en heb ik dit allemaal dubbel moeten  bekostigen. ik hoop dat iemand me kan helpen met mijn vragen  en of tips heeft.