Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ho
Horst10 - 16-05-2019 13:00:39
Voeding & Gezondheid

Last van achtergrondmuziek -geluiden tijdens RADIO- EN T.V. PROGRAMMA'S

Kassa d.d. 11 mei 2019 waarin de last van muziek in wachttijden besproken werd, brengt mij ertoe te laten weten dat ik veel te heel veel last heb van muziek en andere geluiden op de achtergrond tijdens tv- en radioprogramma's.
deze geluiden/muziek staat vaak zo hard, dat ik niet (goed0 meer kan verstaan wat de persoon zegt. daarom zet ik ondertiteling aan, maar dat kan niet altijd en eker niet tijdens radioprogramma's. bijv. nieuws op npo1 wordt een zeurend geluid op de achtergrond tegelijkertijd uitgezonden: heel irritant.

er is vrijwel geen programma meer zonder achtergrondmuziek. ook vaak keihard (bijv. dat gebonk als m op nl1 zichzelf aankondigt). en dan ook nog harde tussengeluiden, roffels.

ik begrijp niet wat die muziek / geluiden toevoegen aan het programma, behalve herrie. alsof de inhoud zo saai is, dat die maar 'opgevrolijkt' moet worden.
daarnaast zit je al de hele dag in geluiden van verkeer, machines, vliegtuigen enz. waarom moet dat ook in programaa's, zelfs het nieuws. er wordt vaak gezegd: te veel prikkels geeft chaos, waar en bij wie dan ook. waarom moet dit lawaai daar nog aan toegevoegd worden en ook zo hard?

voor mensen die slechthorend zijn en normaliter al moeite hebben om alles wat zich om hen heen zich voordoet zijn die  onnodige extra geluiden helemaal een ramp om het te kunnen volgen. ik ervaar dat ook iedere dag.

volume op de telefoon kun je verlagen en na wachttijd voer je dan een gesprek zonder geluid,  maar op t.v. en radio uitzetten maakt het moeilijk tot onmogelijk om het programma te volgen.

kunnen dieachtergrondgeluiden niet veel zachter? probeer ook eens