Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

de
dedoo - 14-06-2019 10:32:05
Geldzaken & Recht

ABN AMRO lening - vragenvuur? Mag dit?

Ik heb sinds een jaar of 7 een doorlopend krediet bij de abn amro. eergisteren kreeg ik een brief in de bus met de melding dat ik een risico schijn te zijn en dat ze mijn finaciele situatie willen bekijken. en als ik niet binnen 5 werkdagen stukken toezend, ze mijn opname mogelijkheid willen blokkeren en de lening gaan omzetten naar een persoonlijke lening.

mijn vraag die ik ze retour heb gestuurd is: waarom?

ik betaal elke maand netjes mijn aflossing. soms meer, om versneld af te lossen. tijdens de looptijd heb ik de lening al eens volledig ingelost gehad en gebruik de lening verder zoals hij bedoeld is. voor financiele "extra" ruimte. dat is ook hoe de abn er zelf mee adverteert. ik ben een oude chevrolet pickup uit 1954 aan het restaureren en het zoeken naar onderdelen duurt soms maanden en als ik een bepaald onderdeel heb gevonden wil ik daar direct op kunnen inspringen. dit is voor mij de grootste rede van het willen hebben van een doorlopend krediet.

nu moet ik binnen 5 werkdagen legitimatie, en mijn hele financiele situatie aan hun voorleggen. al deze gegevens zijn tijdens de aanvraag van de lening reeds aan hun overhandigd. ik vraag me af of dit zomaar kan en of ik hier aan mee moet werken. of eieren voor mijn geld kiezen en naar een bank oversluiten die wel blij is met mijn te betalen rente.

ik zou me kunnen voorstellen dat als mijn leeftijd een bepaalde grens zou bereiken dat het indd een risico is en dat het verstandiger is om de lening om te zetten naar een persoonlijke lening maar ik ben 49. me verplichten om dit te doen vind ik belachelijk. ik ben baas over eigen portomonee. of in 2019 toch niet meer?