Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

cr
creativa - 05-07-2019 12:35:53
Geldzaken & Recht

Geveltaxatie voor 544.50 euro door ING buiten klant om

beste,


ontzettend jammer om te lezen dat dit proces niet goed is verlopen. indien er geen taxatie aangevraagd is dan begrijp ik ook heel goed dat het niet de bedoeling is dat hier wél de kosten voor worden gerekend.


ik zal echter wel hetzelfde advies moeten geven in deze situatie als rialda. vanuit dit kanaal is het namelijk niet mogelijk om jouw hypotheekgegevens te controleren, laat staan om actie te ondernemen aan de hand van een potentiële fout. je zal daarom een chat moeten starten in mijn ing óf telefonisch contact op moeten nemen.


ook zal een directieklacht te allen tijde schriftelijk ingediend moeten worden. deze kan niet intern doorgegeven worden.


met vriendelijke groet,


geveltaxatie

een normale taxatie kost enige honderden euro's. soms ontkom je er niet aan, en heb je een http://www.gratishypotheekhulp.nl/taxatie.html" target="_blank" data-auth="notapplicable">officiële taxatie nodig om bijvoorbeeld een hypotheek te mogen afsluiten. soms ook wil je alleen zelf de waarde van het huis weten, bijvoorbeeld om te bepalen wat voor bod je gaat uitbrengen. een richtprijs is dan voldoende, en daar wil je geen honderden euro's voor uitgeven. er zijn dan twee goedkopere alternatieven voor een officiële taxatie die we hieronder zullen noemen.


 


geveltaxatie

de eerste is de geveltaxatie. dit is een echte taxatie, uitgevoerd door een taxateur of makelaar. het verschil met een complete taxatie is echter dat deze taxateur de woning niet betreedt maar deze alleen aan de buitenkant taxeert. dat is natuurlijk deels giswerk, want de taxateur kan uitsluitend uitgaan van de staat van de woning aan de buitenkant. vaak is deze echter representatief voor het hele huis en vormt zijn taxatie een uitstekende richtprijs.

van de geveltaxatie kijg je een schriftelijke verklaring met daarin de vrije verkoopwaarde en executiewaarde van de woning. de kosten van een geveltaxatie liggen aanmerkelijk lager dan die van een volledige taxatie.


 deze praktijken kloppen niet wat de ing bank rekent voor 24,75 euro krijg je in ieder geval de marktwaarde waar het eigenlijk om gaat