Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Zi
Zinaida31 - 11-07-2019 14:14:18
Computers & Telefonie

Hoe misleiding Sociale Controle BV stoppen

Net er achtergekomen dat mijn vader van 89 een abonnement heeft afgesloten bij sociale controle bv te alkmaar voor 2 jaar voor een 'kale dienst' dat slechts een alarmknop beschikbaar stelt. een 'service' wat hij ook zonder abonnement gewoon had kunnen krijgen zonder abonnement a € 720,-. voor iemand met een klein pensoen een behoorlijk bedrag.
 
ik wil graag andere kwestbare burgers waarschuwen voor dit bedrijf omdat ze zich ook van 'verkooptechnieken' bedienen die echt niet acceptabel zijn. 
- sociale-controle bv lijkt haar potentiele 'klanten' te volgen
- ze stellen zich van te voren op de hoogte te zijn van de thuissituatie van het 'slachtoffer'.
- hiermee wekken ze de indruk dat ze de 'klant' kennen.
- ze buiten de kwestbare positie van de doelgroep uit door hun kwetsbaarheid uit te vergroten.
- sociale-controle bv belangrijkste product is angst, daar leven ze van. 
- de naam sociale- controle, wekt valse verwachtingen van sociaal en betrokken. 
- sociale controle bv claimt onterecht dat ze hardware en software voor hun dienst hebben ontwikkeld. 
- sociale-controle bv claimt ook te beschikken over een eigen meldkamer, wat niet waar blijkt. 
- de website tootn aan dat het een drijf is dat alles doet om te misleiden. het staat vol claims die niet waar zijn of waar geen onderbouwing voor wordt geleverd
- het misleidende komt ook tot uitdrukking in adresvoering, adres op contract en kvk blijkt verschillend
- veel, zo niet alles, op de website blijkt geknipt en geplakt, foto's en tekst.
 
kortom de website is een spinnenweb om de bezoeker te overtuigen dat het een groot, professioneel en betrouwbaar bedrijf betreft. sociale controle bv speelt zo handig in op de angsten van een steeds groter wordende kwestbare groep senioren. ze bieden een alarmknop aan, waar ze zelf niets aan waarde aan toevoegen. voor deze  loze 'service' wordt wordt wel flink geld mee verdiend door de klant te binden voor een contract van 2 jaar. voor alle service wordt extra aparte kosten in rekening gebracht dat snel in de papieren loopt, omdat ze dat aan huis doen en per uur € 25,- wordt gevraagd. 
 
ik vrees dat vele ouderen onvoldoende in staat zijn zich te weren tegen dit bedrijf. het lijkt me belangrijk dat tegen dit soort bedrijven moet worden gewaarschuwd.
wat is daar tegen te doen?