Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Li
Liesbeth297 - 23-08-2019 13:23:15
Geldzaken & Recht

Overbruggingskrediet

De bank wil mij en mijn nieuwe partner geen overbruggingskrediet verstrekken om de volgende reden:

in 2016 ben ik gescheiden waarbij mijn ex en ik de woning hebben aangehouden. nu is de woning per 1 december a.s. verkocht tegen een goede overwaarde. er is een convenant is opgesteld door onze advocaat dat van deze overwaarde een groot gedeelte mij toekomt i.v.m. afrekening met mijn ex. medio oktober vindt de overdracht van onze nieuwe woning plaats, waarbij mijn huidige partner en ik een overbrugging nodig hebben van een deel van de overwaarde van mijn huis, die mij dus op 1 december toekomt. 
 
nu weigert de bank deze overbrugging omdat ze het systeem technisch niet "aankunnen" omdat het om een echtscheiding gaat. ookal zouden ze een 50/50 regeling hanteren van de overwaarde zou dit mij nog passen maar ook dat doen ze niet. ze willen überhaupt geen overbruggingskrediet geven als een huis deel uitmaakt van een scheiding. is dit niet een heel raar gegeven?