Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

G1
G1Smiler - 03-09-2019 13:00:17
Huishouden & Energie

Flinke kosten bij verwijderen gasaansluiting

Sinds een paar maanden zijn wij eigenaar van een redelijk verouderde woning en hebben deze inmiddels flink gemoderniseerd. inspelend op het steeds duurder worden van gas en op termijn zelfs een mogelijke stop hebben we daarbij veel geinvesteerd de woning zo-goed-als klimaat-neutraal te krijgen. daarbij hebben we zonnepanelen geplaatst, de verwarming is nu volledig elektrisch en ook de warm-water-voorziening werkt op elektriciteit. allemaal uit eigen zak (ruim 10.000 euro, alles bij elkaar), en dat vinden we ook niet meer dan normaal, want dit is immers onze eigen keuze om dat op dit moment aan te pakken.

dit houdt dus ook in dat we geen gas meer nodig hebben. echter, rekent stedin doodleuk 750+ euro voor het weghalen/afsluiten van onze gasaansluiting en dát vinden we dus wél een beetje raar. zeker gezien de overheid er enorm op aan het hameren is dat er ieder jaar vele woningen van het gas af moeten. 

zijn er mogelijkheden/opties om dit voor onszelf, maar ook voor "de rest van nederland" aan te kaarten bij bepaalde instanties?

toevoeging 1: zoals door onderstaande mede-gebruikers van het forum aandragen is er 1 "gratis" oplossing. je energie-leverancier contacteren om de levering van gas op te zeggen. vervolgens de brieven van de netbeheerder met dreigementen over afsluiting negeren en klaar is kees. we gaan hiermee aan de slag en zodra ik hier meer info over heb zal ik deze post updaten voor toekomstige zoek-acties. de politiek heeft het op de agenda staan maar komen momenteel niet veel verder dan "dat is vervelend voor je".