Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Marieke0309
Marieke0309 - 11-09-2019 11:56:35
Huishouden & Energie

Extreem hoge gasrekening en verouderd systeem

Ik huur een flat van de woningstichting (de alliantie) en kreeg onlangs een hele fikse extra rekening vanwege extreem hoog gasverbruik. ik had net zoveel verbruikt als gemiddeld in een vrijstaande villa. ik stook daarentegen helemaal niet overmatig en ben ook best vaak niet thuis. ergens gaat er dus iets mis. 
nou heeft mn flat een heel ouderwets gesloten-buizen-systeem. wat inhoudt dat alles altijd open moet staan. als je 1radiator dicht draait doen de radiatoren het daarna dus niet meer. en het onderling inregelen van de radiatoren schijnt ook nogal een lastig klusje te zijn, want dat moest ook steeds opnieuw. 
de ketel is ook een behoorlijk oudje en heeft voordat ik hier (zomer 2017) introk een aantal onderhoudsbeurten gemist. 
de afgelopen 2 winters moest er om de haverklap een installateur komen omdat ik geen warmte had. 1 daarvan vertelde dat op een gegeven moment de ketel steeds aan-en afsloeg omdat de leidingen niet goed doorspoelden. de ketel kon daardoor dan de warmte niet kwijt en sloeg vanwege overhitting af. na even afkoelen sloeg hij dan weer aan omdat de gevraagde temperatuur natuurlijk nog niet behaald was. en dan herhaalde datzelfde proces zich weer. en weer. en weer. 
mn rookgasafvoer is inmiddels vervangen, want die lekte flink en er liep condens terug in de ketel. 
is er iemand die iets zinnigs kan zeggen over de reden van mijn hoge gasverbruik? iets waarmee ik bij de woningstichting kan aankloppen met de vraag of ze me tegemoet kunnen komen in de 1450,- narekening? 
(ik huur niet voor niets bij de woningstichting, zo’n extreme rekening kan ik echt niet dragen)
ook wil ik graag weten of ik voor volgende winter dezelfde problemen kan verwachten. nu durf ik überhaupt mn verwarming niet meer aan te zetten... 
alvast bedankt aan iedereen die mee denkt!
groet, marieke