Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ba
bartjuh75 - 22-09-2019 10:30:22
Huishouden & Energie

Wie betaald nog kosten voor onderhoud individuele cv-ketel huurwoning

ik heb te maken met een verhuurder h. welke onderdeel is van een nog veel groter vastgoedbedrijf.


deze verhuurder heeft jarenlang ten onrechte geld geïncasseerd voor onderhoud van de cv installatie in mijn woning. dit mag al sinds 2013 niet meer. ik heb verhuurder hier tot in den treuren schriftelijk op gewezen. uiteindelijk zijn mij de bedragen van 2015, 2016 en 2017 terugbetaald. dat deze verhuurder wist dat ze dit nooit in rekening hadden mogen brengen bleek ook uit het feit dat ze de jaren 15,16 en 17 nog voor er een uitspraak was hebben terugbetaald.

van een advocaat heb ik al begrepen dat dit eigenlijk geen kwestie is voor de huurcommissie omdat het om bestaande wet en regelgeving gaat en het dan om een vordering gaat.
ik heb de medebewoners van de andere appartementen in het complex hierover geïnformeerd. verhuurder heeft vervolgens slechts een beperkt aantal bewoners over uitsluitend 2016 en 2017 gecompenseerd, een medebewoner die zelf de andere jaren heeft verrekend heeft vervolgens een brief met incassokosten eroverheen gekregen. hij durfde daar op dat moment niet tegen in te gaan en heeft maar betaald.

bij ons worden dan nu weliswaar geen kosten voor het cv onderhoud meer in rekening gebracht maar deze verhuurder heeft sinds 2013 honderdduizenden euro's ten onrechte afhandig gemaakt van huurders in heel nederland en doet dit nog steeds bij onwetende huurders. verhuurder heeft er ook een handje van om jaarlijks kosten op de servicekosten te gooien voor zogenaamd klein onderhoud welke nooit doorberekend hadden mogen worden, daarover zijn nu ook uitspraken van de huurcommissie. ik vind het echt schandalig dat het zo makkelijk is voor vastgoedbedrijven om op deze manier onwetende huurders ten onrechte geld afhandig te maken.

ik zou graag willen weten of er hier leden zijn die een huurwoning met een individuele cv installatie hebben en daar nog jaarlijks kosten voor betalen of de afgelopen 5 jaar daarvoor betaald hebben middels de servicekosten afrekening. dit mag de verhuurder namelijk absoluut niet doen maar dit gebeurt nog wel bij een aantal verhuurders.
het mooiste zou zijn als dit ook huurders van verhuurder h zijn dan kan het misschien collectief aangepakt worden