Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

vi
vincentderen - 17-10-2019 13:31:57
Geldzaken & Recht

Woonfraude Spookgezin (geldig huurcontract) willen zich niet BRP inschrijven

Geachte heer/mevrouw,

ik verhuur al geruime tijd een zelfstandige woning aan een spookgezin met dochter (via huurcontract door makelaar), in een huis waar ik zelf ook woon. nu blijkt dat het gezin andere spook huurders (drie mensen) heeft ingeschreven op het adres bij de gemeente doormiddel van het geldige huurcontract. door dat een brief kwam waarin zo'n brp werd bevestigd kwam de situatie aan het rollen.

na een check bij de gemeente bleek dat het gezin al die tijd en nu nog steeds niet staat ingeschreven in de desbetreffende gemeente.
de andere spookhuurders zijn inmiddels uitgeschreven, waarschijnlijk kreeg de huurder het heet onder d'r voeten.
zoeklicht doet alleen onderzoek naar huurwoningen tot aan de huurprijsgrens van 720,42. het is vrije sector dus dat gaat niet op.
gemeente heeft door een huisnummer check geconstateerd dat er mensen wonen in het beneden huis.

ik ben dus benieuwd is er mogelijkheid om het spook(gezin) wat er niet woond volgens de gemeente en alle andere instanties. er uit te krijgen door het te gooien op goed huurderschap is geschonden? hoeveel kans zou ik hebben?

belastingdienst zegt over de situatie dat ik in de problemen kan komen maar het zelf vervolgens niet op kan lossen, omdat de personen waarschijnlijk zich bewust niet inschrijven (ondanks aandringen van verhuurder om dat wel te doen).