Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ya
YanMar - 07-11-2019 14:53:05
Geldzaken & Recht

Tips gezocht geld besparen

Op dit moment ben ik een familielid aan het helpen met zijn/haar financien op een rijtje krijgen. er zijn veel schulden opgebouwd over de jaren heen bij verschillende instanties (voornamelijk toeslagen/belastingen, zie hier voor meer informatie https://www.rtlz.nl/opinie/column/4761171/toeslagenstelsel-toeslagen-schulden-overheid" target="_blank">https://www.rtlz.nl/opinie/column/4761171/toeslagenstelsel-toeslagen-schulden-overheid). 

ik heb met de instanties een betalingsregeling afgesproken en dat gaat nu goed maar ik ben op zoek naar manieren om nog meer geld op vaste lasten te besparen zodat er nog meer afgelost kan worden. welke tips hebben jullie hiervoor en waar moet ik naar kijken?
de volgende dingen heb ik al gedaan/mee rekening gehouden:
- alleenstaand, geen kinderen, sociale huurwoning (max huur van sociale huurprijs). vaste lasten komen volledig voor zijn/haar rekening. 
- komt niet in aanmerking voor toeslagen. inkomen komt nét boven de grens uit. 
- geen losse abonnementen op "onzin" of reeds opgezegd. 
- internet/tv is overgestapt op tele2. goedkoopste optie op dat moment. 
- telefoonabonnement is sim-only. niet superduur. 
- alleen inboedel + aansprakelijksverzekering. bij aanbieder met laagste prijs. 
- zorgverzekering gaan we per januari aanpassen. als hiervoor tips zijn hoe ik de goedkoopste kan vinden hoor ik het graag!
- het inkomen is te hoog om voor veel minima regeling in aanmerking te komen. 

ik heb helaas geen invoed op het uitgavenpatroon, we hebben een maandelijks "potje" van €500 afgesproken voor boodschappen/overige uitgaven nadat alle vaste lasten eraf zijn. dit lijkt mij niet onredelijk voor een alleenstaande. alles wat er na vaste lasten + €500 voor het potje overblijft wordt gebruikt voor de schulden afbetalen. dus alles wat bespaard kan worden is welkom.

wat zijn nog dingen waar ik naar kan kijken? of plekken waar ik eventueel nog meer op kan besparen?