Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Ol
Olenkaa - 09-12-2019 09:04:40
Geldzaken & Recht

Wel of geen aangifte doen?

 


hallo!
volgende text heb ik op de internet gevonden en graag wil ik iets vragen. 


wel of geen aangifte doen? 


‘de aanslaggrens voor de inkomstenbelasting is in 2018, 2019 en 2020 gelijk aan € 46. dus als het verschil tussen de in een belastingjaar verschuldigde inkomstenbelasting hoger is dan € 46 volgt een belastingaanslag.’ ‘de meeste mensen ontvangen in februari een brief van de belastingdienst met daarin het verzoek om voor 1 mei aangifte te doen. soms hoef je geen aangifte te doen. dat is het geval als je minder dan € 46 moet bijbetalen of als je minder dan € 15 terugkrijgt.’


is dit ook geldig als je minder dan € 46 vermogenbelasting moet bijbetalen?          


ik ga niets terug krijgen van de bd. ik ben getrouwd. ik heb geen werkinkomsten.ik heb alleen box 3 vermogen maar het is iets boven the vrijstelling, € 35.000.  dus ontvang ik een brief van de bd voor dit bedrag?


alvast bedankt!


met vriendelijke groeten,


olenka